Kedves Vásárlónk, üzletünk Május 19.-én és 20.-án zárva tart. Webshopunk zavartalanuk várja rendelését.

Hasznos információk

A Befektetési Arany: Stabilitás és Diverzifikáció Szimbóluma

BÁV De LUXE
A Befektetési Arany: Stabilitás és Diverzifikáció Szimbóluma

Az arany évezredek óta az emberiség egyik legértékesebb árucikke. Nem csupán a díszítőművészetben és a pénzverésben játszott kulcsszerep miatt, hanem mert olyan kivételes tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek a befektetési portfóliók egyik legmegbízhatóbb alapvető elemévé teszik.

Az aranyba történő befektetés biztonságos

Az arany olyan eszköz, amely stabilitást biztosít a befektetők számára azáltal, hogy hosszú távú értéket képvisel. Ennek oka részben az arany korlátozott mennyiségében rejlik. A földkéregből való kitermelés nehéz és költséges folyamat, így az aranykészletek növekedése lassú, és a világban található összes arany mennyisége korlátozott. Ez hozzájárul az arany értékstabilitásához, még olyan időkben is, amikor más piacok ingadoznak.

Emellett az arany hagyományosan menekülési eszközként szolgál a gazdasági bizonytalanság idején. Amikor más eszközök, például részvények vagy kötvények értéke csökken, az arany általában nő vagy legalább stabil marad az értékében. Ez azért van, mert az emberek a biztonságos menedékhez fordulnak, és az arany az egyik legmegbízhatóbb menekülési lehetőség.

10 éves arany ár diagram (100 grammos Argor BÁV aranytömb)

Az arany mindenki számára befektetés

Az aranyba való befektetés mindenkié. Egy nagyon gyakran reprodukált sztereotípia az ebbe a fémbe történő tőkebefektetéssel kapcsolatban, hogy nagy, legalább több millió forint értékű tőkebefektetéssel kell rendelkeznie. Nos, ez egy téves gondolkodásmód, mert a befektetési arany piacának dinamikus fejlődése miatt a termelők jelentősen bővítették kínálatukat, a kis alapokkal rendelkező vagy magas likviditást kereső befektetők igényeihez igazított termékekkel is. Ennek eredményeként a befektetési arany piaca rengeteg lehetőséget kínál a befektető számára – már kisebb összegekért is befektethet aranyba. Ha kis összegeket fektet be aranyba, a siker kulcsa a rendszeresség – csak az erőforrások rendszeres bővítése ebben a fémben képes mérhető előnyökkel járni a jövőben.

Befektetési arany mint ajándék

A befektetési arany az egyik legkiválóbb ajándék. Mind a magánéletben (ballagás/esküvő/gyerekszületés), mind az üzleti életben csodálatos ajándék lehet a befektetési arany. Egyrészt az aranyhoz még mindig tapad egyfajta pozitív mítosz, azaz a gazdagság és a szerencsehozó kívánság társul vele, másrészt ha nincs különösebb ötletünk, hogy minek örülne legjobban a megajándékozandó személy, a befektetési arany rudat nagyon könnyen és kedvező árréssel készpénzre tudja váltani az, aki az ajándékot kapta.

Aranyba fektetni egyszerű

Az aranyba való befektetés nem igényel speciális ismereteket, diagramok elemzését vagy a befektetések folyamatos nyomon követését – az aranyba történő tőkebefektetés alapelve a “vásárolj és tarts”. Ez különösen fontos a pénzügyi piacokon tapasztalható megnövekedett volatilitás időszakaiban, ami általában különböző típusú válságokat kísér – az arany ára nemcsak ellenáll a negatív gazdasági eseményeknek, hanem fokozatosan emelkedik is, ami hosszú távon jelentősen csökkenti a kockázatot.

Az arany, mint a befektetési portfólió diverzifikálásának eszköze

Összességében az arany nemcsak egy fényes díszítő tárgy vagy ékszer, hanem egy olyan eszköz is, amelyet a befektetők értékesnek találnak a portfóliójuk stabilizálásában és diverzifikációjában. A befektetési arany jelenléte egy portfólióban hozzájárulhat annak hosszú távú értékéhez és stabilitásához, különösen a bizonytalan gazdasági időkben.

A mozgás szabadsága arannyal

Az Európai Unió területén nem kell bejelentenünk az arany birtoklását. Ez a nemesfém egyik gyakran figyelmen kívül hagyott előnye, amely egyúttal megkönnyíti az arany bőröndbe való csomagolását, és szállítását. Más eszközök esetében ez sajnos problémásnak, sőt sokszor lehetetlennek bizonyulhat.

Adókérdések

Az aranyba történő befektetés egyik fő előnye az adók, pontosabban az adókedvezmények. A rúd és érme formájában lévő fizikai befektetési arany mentes az áfa alól.

Svájci good delivery minősítésű befektetési célú aranytömböt vásárolhat a BÁV-tól!

A neves svájci cég által gyártott aranytömböket a világon mindenhol elfogadják, bárhol azonnal értékesíthető, sőt fizetőeszközként is használható. Teljes körű visszavásárlási garanciát nyújtunk: igény szerint az aranytömböket – minden korlátozás nélkül, meghatározott áron visszavásároljuk üzlethálózatunk több mint 50 fiókjában!

Ha megbízható befektetési megoldást keres, vásároljon weboldalunkon kínált termékeinkből.

Az arany az ősidők óta a gazdasági életben meghatározó szereppel bíró nemesfém, az egyik legállandóbb és legértékesebb befektetési lehetőséget nyújtja. A befektetők számára stabil értékmegőrző eszköz, amely biztosítja a tőke védelmét és lehetőséget nyújt a hosszú távú nyereség elérésére. Arany tömbjeinket 2016-tól a legmagasabb, good delivery, minősítésű stratégiai partnerünk, az Argor Heraeus állítja elő. Befektetési célú tömbjeink aranytartalma 999,9 ezrelék. Aranytömbjeink adómentesek. Az általunk forgalmazott fizikai aranytömböket azonnal kézhez kapja. A tömbök ára az arany mindenkori világpiaci árához igazodik, illetve a forint/dollár árfolyam alakulásának függvényében változik.